Chili con carne med kidneybønner og sorte bønner
Varme gryderetter er perfekte til ‘den tid på måneden’, hvor kroppen har mest lyst til at få ro derhjemme. En chili med nærende kidneybønner og sorte bønner og masser af varmende krydderier medvirker til at genoplade dine batterier/nyrer og skabe ro i kroppen. Du kan erstatte oksekød med røde linser og vegetarisk buillion og udelade smør i stedet for en vegansk version.
Ingredienser (4 personer):
- 350 g hakket øko oksekød
- 1 dl okse- eller kalvebouillon
- 3 spsk finthakket soltørret tomat i olie
- 2 store løg, finthakket
- 2 hvidløg, finthakket
- 6 øko tomater, hakkede (evt. 1 dåse hakkede tomater hvis uden BPA)
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk ægte kanel
- 1 tsk tørret koriander
- 1⁄2 finthakket chili
- 250 g udblødte kidneybønner
- 250 g udblødte sorte bønner (alternativ kidneybønner)
- 20 g mørk chokolade
- 1 spsk øko smør
- Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Smelt smør i en gryde og tilsæt spidskommen, kanel, koriander, hvidløg og chili.
Rør rundt et par minutter, skru ned for varmen og tilsæt løg.
Rør rundt til de er bløde, skru op for varmen og tilsæt oksekød.
Tilsæt tomater, soltørrede tomater, bouillon og bønnerne.
Lad det simre ca. 1⁄2 times tid, gerne længere hvis du har tid.
Smag til og tilsæt evt. mere chili efter behov.
Tag gryden af varmen og smag til med chokolade og salt og peber.