Rødbedechokoladekage

rødbedekage

Rødbeder er super at spise på denne tid af måneden, fordi de indeholder meget nitrat som omdannes til kvælstofoxid, og det bidrager til en bedre blodgennemstrømning i kroppen (det er derfor at atleter fx drikker rødbede- saft for at øge deres performance).

Kakao er blandt andet rig på magnesium, som er et mineral der virker som co-factor i over 300 processer i kroppen (blandt andet i kroppens stress-respons), og er et af de mineraler

jeg oftest anbefaler, hvis man oplever problemer under menstruationen.

Derfor er det her en sund dessert, du med god samvittighed kan nyde på den her tid af måneden (og selvom man ikke skulle tro det, så smager den faktisk godt!).

 

Ingredienser (6 personer):

  • 50 g koldpresset kokosolie
  • 50 g kokossukker
  • 2 æg
  • 75 g mørk chokolade
  • 2 store rødbeder
  • 50 g mandler
  • 50 g kokosmel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 spsk kakaopulver
  • 0,5 tsk vanillepulver (ikke vanillesukker)
  • 1 knsp salt
  • Pynt:
  • Kokosmel
  • Rødbedesaft
  • Creme fraiche til servering (kan udelades for laktosefri variant)

 

Tilberedning:

Tænd ovnen på 180grader.

Skræl rødbeder og riv dem på et rivejern. Gem lidt af rødbedesaften til pynten. 

Smelt chokoladen over vandbad og stil den til side.

Smelt kokosolien i mikrobølgeovnen, hvis den er fast, og pisk den sammen med kokossukker og æg til en luftig masse.

Blend mandler til mel og vend mandelmelet i æggemassen med en spatel sammen med chokoladen og de de øvrige ingredienser.

Læg bagepapir i en springform, hæld dejen i og bag ved 180 grader i en halv time indtil gennnembagt.

Lag kagen køle af. Lav pynten ved at vende kokosmel i saft fra rødbederne og drys det over kagen. Server med creme fraiche eller is.