Burger med søde kartoffelfritter og aioli
Hvem siger man ikke må spise burger og samtidig leve sundt? Her er et alternativt bud på en snasket burger, som du sandsynligvis craver i din nestingfase.
Ingredienser (2-3 personer):
- 400 g øko oksekød (eller plantefars)
- Evt. grillkrydderi
- Øko smør
- Grove burgerboller (fx glutenfri havreboller, se openingfasen)
- Grønt til burgeren fx salat, tomat i skiver, agurk i skiver, avocado og rødløg.
- 2 pakker søde kartofler (ca. 1 kg)
- 2-3 fed hvidløg, finthakket
- Olivenolie
- Frisk eller tørret rosmarin eller timian
- Salt og friskkværnet peber
- 3 spsk øko mayonaisse
- 1 fed hvidløg, presset
- Salt
Tilberedning:
Skyl de søde kartofler og skær dem i både. Placer dem på en bageplade og bland med hvidløg, olivenolie og krydderier. Bag dem i ovnen ved 180grader i ca. 30-40 min, eller til de er bløde indeni.
Rør mayo, hvidløg og salt sammen til aioli. Skær alle grøntsager ud til burgeren.
Form bøffer af oksekødet, krydr dem og steg dem i smeltet smør på en pande. Rist bollerne på en brødrister. Anret din burger og spis den med fritter og aioli til.